Σελίδες

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

            Ο  ΤΑΥΡΟΣ  ΠΑΙΖΕΙ  6Χ6!

Το ποδόσφαιρο είναι το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Αμέτρητοι άνθρωποι προσπάθησαν στα νιάτα τους να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι δεν τα κατάφεραν, για διάφορους λόγους. Το αποτέλεσμα ήταν η πλειοψηφία όσων απέτυχαν, να σταματήσουν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικά. Σε αυτή την συνέντευξη ο Κώστας Παπαδόπουλος (αρχηγός μιας πρωταθλήτριας ομάδας 6Χ6) μας αναλύει τον τρόπο λειτουργίας του 6Χ6 και μας εξηγεί πως δεν τελειώνουν όλα για έναν αθλητή αν απορριφθεί από το 11Χ11, όντας και ο ίδιος πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.  

1. Τι είναι το ποδόσφαιρο 6Χ6 και ποιες οι διαφορές του από το κλασσικό;
Είναι σαν το κλασσικό ποδόσφαιρο (11Χ11) με τις μόνες διαφορές να είναι ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι μικρότερος και συνεπώς δημιουργούνται πολλές ευκαιρίες για γκολ το οποίο το καθιστά πιο ενδιαφέρον και πιο ανταγωνιστικό στον κάθε αθλητή. Επιπλέον οι κανόνες είναι ίδιοι και στα δύο είδη ποδοσφαίρου με μόνες εξαιρέσεις να είναι ότι  στο ποδόσφαιρο 6Χ6 δεν επιτρέπεται το τάκλιν και δεν ισχύει το οφσάιντ.

2. Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα σας;
Οποιοσδήποτε αθλητής που αγαπά τον χώρο του ποδόσφαιρου και θέλει να αξιοποιήσει τον ελεύθερο του χρόνο με ευχάριστο τρόπο.

3. Μέχρι ποια ηλικία μπορεί κάποιος να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα σας;
 Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στο συγκεκριμένο είδος ποδοσφαίρου. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να πω στους αναγνώστες σας πως αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, καλύτερα να μην το ρισκάρουν.
                               

                                

4. Οι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο, έχουν την δυνατότητα να παίξουν;
Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο και μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό, το θέμα όμως είναι ότι δεδομένου της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας, οι Έλληνες για να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας τους, εργάζονται σε παραπάνω από μια δουλειές με αποτέλεσμα να μην έχουν τον απαιτούμενο χρόνο και όρεξη να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα μας.


5. Υπάρχουν ποιοτικοί(ταλαντούχοι) αθλητές στον χώρο σας;
Φυσικά και υπάρχουν, όσοι ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να καθιερωθούν στο 11Χ11, έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την τύχη τους στο 6Χ6 και να διαπιστώσουν αν είναι αρκετά ταλαντούχοι ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του χώρου.

                                       
                                         

6. Με δεδομένο ότι έχετε παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την φανέλα της Καλλιθέας, πιστεύεται πως χρειάζονται οι ίδιες ικανότητες-χαρακτηριστικά για να παίξει κάποιος και τα δύο είδη ποδοσφαίρου και αν διαφέρουν, ποιες ικανότητες θα πρέπει να έχει κάποιος περισσότερο ανεπτυγμένες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε έναν αγώνα 6Χ6;
Πιστεύω πως διαφέρουν. Κατά την γνώμη μου το ποδόσφαιρο 6Χ6 είναι δυσκολότερο, χρειάζεται καλύτερη αντοχή, γρήγορη αντίληψη της φάσης, μεγαλύτερη ευστροφία, ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τεχνική κατάρτιση και τέλος μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας διότι οι χώροι είναι μικροί όπως και τα τέρματα.

7. Ποιες θέσεις θεωρείτε είναι αυτές που μπορούν να καθορίσουν έναν αγώνα 6Χ6;
Πιστεύω πως η αρχή και το τέλος της ομάδας, δηλαδή ο τερματοφύλακας και ο επιθετικός είναι οι πιο σημαντικές θέσεις διότι αυτοί θα καθορίσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Ο μεν είναι υπεύθυνος για το παθητικό της ομάδας και ο δε όσο μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγικότητας έχει, τόσο πιο πολύ  απλοποιεί τον αγώνα για την ομάδα του.
                             

                                                
8. Τι σας έκανε να απομακρυνθείτε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να αφιερωθείτε στο 6Χ6;
Η βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα συμφέροντα πίσω από αυτό, με έκανε να απομακρυνθώ κυρίως από το 11Χ11. Το 6Χ6 το γνώρισα μέσω της ομάδας που παίζω, την Δυναμό. Γενικά, μετά από κάθε αγώνα αισθανόμουν την όλη κατάσταση όλο και πιο οικεία.

9. Πως σας αντιμετωπίζει η κοινότητα του Ταύρου;
Η κοινότητα μας στηρίζει σε κάθε μας βήμα, πιστεύω θα συνεχίσει και στο μέλλον να μας στηρίζει. Οι σχέσεις μας είναι καλές και όλα κυλάνε ομαλά μεταξύ μας.

10. Όσο περνάει ο καιρός, αποκτάτε κοινό;
Πιστεύω πως ναι. Αγώνα με τον αγώνα, νίκη με την νίκη, το κοινό μας αυξάνεται και η φήμη μας εξαπλώνεται…!

11. Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
Κατ’αρχήν η επίτευξη των στόχων της ομάδας και δευτερευόντως η προώθηση του 6Χ6 σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.
                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου